vineri, 29 iunie 2012

cinematograful PatriaO sală, în care într-un timp se adunau oameni și priveau pe un ecran, momente din viață, prelucrate artistic. La plecare, fiecare rămânea în minte cu ceva idei și sentimente. Până când toți oamenii treceau prin sala asta numită "Patria", să vadă spectacolul, ceilalți își mai schimbau ideile și sentimentele, astfel încât aproape fiecare individ gândea singur și avea sentimente personale. Lucrul acesta este de netolerat în lumina măreței ideologii: GLOBALIZAREA. Trebuia să se facă ceva în sensul măririi capacității sălii. S-a renunțat la asta pentru dificultățile ivite încă din faza de proiectare a unei incinte în care să intre deodată 20 de milioane de români. In plus este verificat că nu e bine să se adune mulți oameni la un loc. Se poate ușor transforma adunarea, într-o revoltă. Indivizii trebuie izolați dar în același timp să  rămână și spectatori. S-a apelat la televiziune. Au apărut repede mai multe televiziuni, așa ca să  pară  că  există  posibilitatea alegerii. Actorii? O gașcă de politicieni, aceiași din '89 până astăzi. Au învățat din mers, fiind când personaje pozitive, când negative, schimbând pozițiile, intre ei cam din 4 în 4 ani, acestea fiind și singurele momente în care spectacolul devenea interactiv, adică și noi, spectatorii, participam la spectacol; un circ de câteva zile, episod numit: votare. Părea că totul decurge conform planului. Spectatorii si-au pierdut aproape total dorința de comunicare cu semenii. Inghit ideile, sub forma de pastile, oferite pe micile ecrane. Bugetul trupei de actori a crescut imens iar veniturile noastre, ale celor ce contribuim la bunăstarea politicienilor-actori, au devenit minuscule.

Imediat, o parte dintre actori, au vazut beculetul rosu care indica blocarea sistemului. Dacă veniturile noastre nu mai sunt, dispare sursa de alimentare a bugetului lor imens. Au devenit brusc personaje pozitive. In timp ce se împrumută pentru ei dar în numele nostru, încearcă să ne stimuleze, mai mult cu vorbe, să devenim iarăși o populație activă. Acum "țara" ne vrea deștepți și harnici. Si noi dorim același lucru dar după atâta învățământ și cultură distruse, după atâta spectacol, aspirăm și noi la un loc în trupa de actori.
Dragi ideologi, eu aștept acum, ca voi cei care ați distrus cinematograful în avantajul tele...viziunilor, să adunați românii în jurul unor idei mai bune, să-i adunați chiar dacă adunările se pot transforma în revolte.... sau poate tocmai de aceea .
gelu odagiu

2 comentarii:

  1. Toata viata unii invata din mers....din pacate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Modul cum inveti este mai putin important. Conteaza ce inveti.

      Ștergere

bârfiti, vă rog!