joi, 9 ianuarie 2014

semn spre carte <----???---->Aș vrea să fiu un cunoscător al viitorului. Am în față un glob de cristal și el a fost întors pe toate părțile. Acum ninge în el cu de toate(ca într-o shaorma) și îmi este greu să prevăd ce se va întâmpla cu noi în viitor. Îmi e teamă ca prin acțiunile mele, ale noastre, să nu frânăm evoluția omenească.


Privesc în urmă și văd cum societatea umană tot încearcă să se smulgă din gravitație, din cărți, din romantism, din sentimentalism…Văd cum anumite generații se încăpățânează să tragă înapoi generațiile următoare, crezând că nu e bun zborul de Icar, spre cinism, individualism, virtual, al acestora din urmă


Poate din această contradicție permanentă între generațiile a tot știutoare și cele dornice de zbor spre necunoscut se naște spirala déjà plictisitoare în care omenirea periodic o ia mereu de la capăt.


Privesc plăcuțe indicatoare și nu știu ce cale să aleg. Nu știu nici pentru mine dar să sfătuiesc pe alții, mi se pare o alunecare în vinovăție. Văd plăcuțe inscripționate cu semn spre carte în opoziție cu indicatoare spre cer sub forma unui deget mijlociu, gest ce pare o sfidare jignitoare.


Modul de exprimare elaborat, cu fond și formă(diacritice, cratime, semene de punctuație), contrastează cu simplificările, prescurtările, englezismele, emoticoanele.


Devin un fel de laș neutru, perceput de multe ori ca fiind pentru…contra sau un șmecher ce folosește umorul personal pentru a evita o opinie clară.


Când nu am fost așa, am fost catalogat comunist, depășit, conservator, fixist sau snob, fals, dezechilibrat. Ocupam spațiul dintre capră și varză și eram plin de vânătăi de la copite și împroșcat cu zeama de varză. Acum stau tot între capră și varză dar pe post de spectator. Nici acum nu-mi e bine dar cel putin nu pot fi învinovățit că mă opun progresului sau că îmi neg istoria.


 Sunt un egoist notoriu care se lasă în bătaia vânturilor de capră și varză. Si ca să apelez iar la umorul personal, pot spune că mirosul vântului de varză este mai urât decât mirosul vântului de căprioară. E și normal să fie așa. Varza este déjà murată iar căprioara pare că este ajutată de vânturi la propulsie spre viitorul… încă necunoscut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

bârfiti, vă rog!