duminică, 9 martie 2014

dragoste n-are plural

9MARtie


Am fost astăzi la o lansare de carte.


Vladimir Drăghia, autorul, a constatat că “dragoste n-are plural” și a spus-o în versuri. Deși nu trebuia să rostesc eu câteva cuvinte cu ocazia lansării(asta a făcut Florin Piersic-juniorul), în mintea mea am spus ce aș fi spus dacă aș fi spus:


Îl știu pe Vlad din adolescentă… A lui. Ceva nu era în regulă cu el. Ascundea parcă ceva și asta îl chinuia. Se vedea. Acum am înțeles că își ascundea romantismul, sensibilitatea, poezia. Erau poate un motiv de “caterincă” intre adolescenți, aceste apucături de “muiere”. Sufletu-i ajuns la maturitate a fost pus astăzi, de ziua femeii, fără jenă dar cu emoție adolescentină, în palmă. O palmă de hârtie înmănușată în coperte cartonate. Urmărind linia vieții poți citi în palma carte frământările dragăstoase însoțite de ilustrații potrivite ca niște tatuaje, “bătute” de Andra Iulia Margină.


Am făcut o poză cu autorul.
O strângere de mână în schimbul unui… exemplar. Spun “exemplar” pentru credința că acești tineri, ce s-au întâlnit într-un Mall(adevarat însă că în spațiul “Cărturești”) Băneasa, pot fi exemple pentru leatul lor.


Au cântat la acest eveniment Monica și Ana Odagiu. Au cântat versurile lui Vlad, îmbrăcate creativ de voci și de clinchetul pianului mângâiat de Monica, cu profesionalism…


Știu, v-am trezit curiozitatea:Dulce cucută

Ești o cauză pierdută!
O redută
O necunoscută
O stare de rău, plăcută
Vrută
Neavută
De sentimente ciută

Iubită că persecută
Surdă, mută, amărâtă
Brută
De mine ur
âtă,
De tine umplută
Dulce cucută
Ești o cauză pierdută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

bârfiti, vă rog!